Nieuwsartikel

Bijna iedereen sluit basispolis en aanvullende dekking bij zelfde verzekeraar

Voor 2021 heeft 17 procent van de meerderjarigen geen aanvullende dekking bij de zorgverzekering afgesloten. De belangrijkste reden daarvoor is dat men denkt hiervan geen gebruik te maken. Het percentage mensen dat die reden aangeeft, steeg van 71 naar 79 procent.

Veel mensen weten bovendien niet dat je de basisverzekering en de aanvullende verzekering bij verschillende zorgverzekeraars kunt afsluiten. 66 procent is hier niet van op de hoogte. Dit blijkt uit onderzoek binnen het Consumentenpanel Gezondheidszorg van het Nivel. Zo'n 80 procent van de deelnemers aan het onderzoek geeft aan niet voor een vrijwillig eigen risico te kiezen boven op het verplicht eigen risico van 385 euro. 
Uit het onderzoek blijkt ook dat er nog steeds onwetendheid is over het apart kunnen afsluiten van een aanvullende verzekering. Bijna iedereen (99 procent) met een aanvullende verzekering geeft aan deze te hebben afgesloten bij dezelfde zorgverzekeraar als waar zij de basisverzekering hebben afgesloten. Aan alle verzekerden (zowel met als zonder een aanvullende verzekering) is gevraagd of zij wisten dat ze een basisverzekering en aanvullende verzekering bij verschillende zorgverzekeraars konden afsluiten. Twee derde (66 procent) wist dit niet.

 

Verspreid dit artikel:

16-7-2021